Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

З метою інспекції процесу відбудови та контролю видачі гуманітарної допомоги начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко відвідав Русько-Лозівський, Слатинський і Безруківський старостати

Новини
26.08.2023

✅ Сьогодні метою інспекції процесу відбудови та контролю видачі гуманітарної допомоги начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко відвідав Русько-Лозівський, Слатинський і Безруківський старостати.

🏗🏥 Наразі коштами обласного бюджету у Руській Лозовій повним ходом триває відновлення медичної амбулаторії, пошкодженої російськими обстрілами. Реконструкцію будівлі планується завершити до кінця року. До цього часу ремонтники повністю замінять покрівлю, вікна, відновлять електропроводку та водопостачання, перекладуть розбиту стіну. Водночас лікарі продовжують приймати громадян у вцілілій частині амбулаторії, а місцеві мешанці наводять лад у рідному селі. Сьогодні більше двох десятків людей зібралися на толоку, щоб прибирати територію Русько-Лозівського ліцею.

👷🚧 У Безруках відбувається облаштування укриттів на базі місцевого ліцею та адміністрації, а також триває підсипка доріг піщано-щебеневою сумішшю. Усі роботи виконуються за рахунок місцевого бюджету. Укриття, облаштоване у підвальному приміщенні будівлі старостату, стане оновленим пунктом незламності, а підвал Безруківського ліцею міська рада разом зі спільнотою «Code it for life» перетворють у безпечний простір для навчання наших дітей. Обидва укриття планується відкрити наприкінці вересня. Роботи на дорогах триватимуть до початку зимового періоду. Сьогодні у Безруках вже підсипано 25 вулиць, до грудня піщано-щебеневою сумішшю вкриємо ще 9 доріг.

📦 У Слатине завдяки відновленню світла, газу та інтернету повернулися більше 2-х тисяч осіб. Сьогодні разом з моїми заступниками та місцевим старостою ми поспілкувалися з понад сотнею слатинчан під час видачі продуктових наборів на вулицях Тисячники та Вчительській. Обговорили питання відкриття аптеки та заміни вікон у пошкоджених будинках. Внаслідок бойових дій приміщення місцевої аптеки було пошкоджене, однак зараз ремонтні роботи там на завершальній стадії, тому очікуємо відкриття найближчим часом. Щодо заміни вікон у Дергачівській громаді діє державна програма єВідновлення, а також волонтерські програми підтримки. Відповідні заявки приймаються через Дію, у старост округів та у Дергачівському гуманітарному центрі. Більше 400 слатинчан – власників домоволодінь – вже отримали нові склопакети на заміну пошкоджених, цей процес триває.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше