Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Який на даний час мінімальний розмір допомоги по безробіттю?

Корисна інформація
31.10.2023

Відповідно до постанови правління Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування України на випадок безробіття від 14.09.2023 року №60 http://surl.li/mkzfa (далі – Постанова №60), що набрала чинності 20 жовтня 2023 року, змінився (підвищився) мінімальний розмір допомоги по безробіттю. При цьому, норми Постанови №60 будуть застосовуватись із 31 липня 2023 року.

Так, для молоді у віці до 35 років, яка закінчила навчання у закладах середньої, професійно-технічної, вищої освіти та не має страхового стажу, а також для застрахованих осіб, які визнані безробітними та протягом року до реєстрації мають страховий стаж менше 7 місяців, мінімальний розмір допомоги по безробіттю складає 1500 гривень.

Для осіб, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, становить більше ніж 7 місяців, а також для внутрішньо переміщених осіб, які не мають документів або осіб, які перебувають на тимчасово окупованій території чи на території, де ведуться бойові дії, та не мають документів про періоди страхового стажу, трудової діяльності, заробітної плати, установлено мінімальний розмір допомоги по безробіттю – 2500 гривень.

З питань зайнятості та безробіття звертайтесь до фахівців Дергачівського управління Харківської філії ХОЦЗ за адресою: м. Дергачі, вул. 1 Травня 8-А (2 поверх).

Актуальні вакансії по м. Харкову та області – за посиланням: http://surl.li/mhtur.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше