Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Як підтримати людину у стресі — про це сьома серія анімаційних відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» та порталу «Ти як»

Новини
04.07.2023

«Візьми себе в руки!», «Ну що ти як мала дитина!», — ці фрази ще жодній людині в світі не допомогли «зібратися». Бо змушують виправдовуватися за слабкість. Бо створюють відчуття, що усі навколо сильні і рішучі, а ти невдаха.

Казати, мовляв, комусь гірше чи важче — теж не найкращий шлях. Бо це знецінює переживання людини, а вона й так не має сил знаходити позитив у своєму становищі. Є навіть науковий термін – вивчена безпорадність, тобто стан, в якому людина не робить спроб для поліпшення свого самопочуття або обставин навколо.

🫂 Як підтримати людину у стресі — про це сьома серія анімаційних відеороликів, створених ГО «Безбар'єрність» спільно з МОЗ України за підтримки ВООЗ у межах Всеукраїнської програми ментального здоров'я.

«Та ніяк, я сам (сама) розберуся», — найпоширеніша відповідь людини у стресі на запитання «Як тобі допомогти». Однак зробити чашку чаю, нагодувати, забрати на себе частину побуту чи просто вислухати без оціночних коментарів — величезна підтримка близьких, що дасть людині відчуття: вона не одна.

Не забувайте бути добрим другом для себе, піклуючись про інших. Бо тільки з ресурсу є сили на допомогу. ❤️‍🩹

👉 Дивіться повний цикл із восьми епізодів, (усі вони мають субтитрування та переклад українською жестовою мовою. І, нагадаю: цілий комплекс вправ про те, як допомогти собі та іншим у стресі, є в Аптечці психологічної самодопомоги  на порталі «Ти як».

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше