Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Відбулася робоча зустріч керівництва Дергачівської громади з мешканцями села Безруки

Новини
22.07.2021
21 липня депутат обласної ради й перший заступник міського голови Євген Шатохін разом із секретарем Дергачівської міськради Світланою Кучеренко, секретарем виконавчого комітету Тамілою Остропілець, за участі старости Володимира Мицая, депутатів міської ради Володимира Степаненка та Олексія Степаненка обговорили актуальні проблеми, які турбують місцевих жителів, та перспективи розвитку Безруківського старостату.
 
 У процесі зустрічі безруківці порушили нагальне питання щодо будівництва дитячого садка в селі. Євген Шатохін з цього приводу зауважив: «Відкриття дитячого садка у Безруках було нашою з Вячеславом Задоренком передвиборчою обіцянкою, яку ми збираємось виконати. За попередніми підрахунками садок можна побудувати за два-три роки, на це знадобиться приблизно 18-19 мільйонів гривень. Це величезна сума для міського бюджету, і ми готові залучити усі можливі ресурси для того, щоб поступово виділяти кошти. Але за даними нашого відділу освіти потребу в цьому закладі мають лише 18 дітей. Чи відповідає ця цифра дійсності? Деякі батьки віддають своїх дітей до дитсадків в інших населених пунктах і, відповідно, не потрапляють до статистики, але чи згодяться вони перевести своїх дітей до Безруківського дитсадка? Для вирішення цих питань нам з вами необхідно налагодити взаємодію, щоб зібрати актуальну інформацію й оцінити реальну суть справи».
 
Стосовно сміттєвої проблеми перший заступник міського голови зазначив: «Станом на сьогодні в громаді завершено процес об’єднання комунальних підприємств колишніх селищних і сільських рад в єдине КП «Дергачікомунсервіс». Зараз завершується тендерний процес, і приблизно через два тижні міська рада отримає новий двадцятитонний сміттєвоз, який почне обслуговувати Безруківський та інші старостати на регулярній основі. Однак у нас з головою тут є принципова позиція – сміття вивозитимуть тільки там, де за цю послугу будуть сплачувати гроші у місцевий бюджет за встановленим тарифом. Взаємодія влади з населенням не може працювати в односторонньому порядку. Якщо ви хочете своєчасно отримувати якісні послуги, будь ласка, будьте готові оплачувати їх. Адже нам потрібно утримувати техніку, купувати паливо і платити зарплату комунальним працівникам».
 
Також безруківці поскаржились керівникам міської ради на те, що вже досить довго не вивозять сміття з кладовища, розташованого біля Іоанно-Богословського храму. Євген Шатохін відразу надав доручення старості Володимиру Мицаю вирішити цю проблему якнайшвидше, і додав, що особисто проконтролює процес виконання.
 
Не менш важливим було обговорення проблем з електронапругою та вуличним освітленням. Перший заступник очільника громади повідомив, що міська рада налагодила конструктивну комунікацію з керівником Дергачівського району електромереж Олександром Коваленком, який завжди готовий до співпраці і намагається у межах наявних ресурсів та можливостей вирішувати проблеми, пов’язані з електрикою. Також Євген Анатолійович додав, що до кінця поточного року планується оновлення мережі вуличного освітлення в Безруках.
 
Окрім цього, на зустрічі були присутні місцеві мисливці, які озвучили прохання повернути у їхнє користування окреме приміщення на території старостату для можливості проведення зборів мисливського товариства. Євген Шатохін погодився з доцільністю цього питання і дав розпорядження відповідним органам знайти варіанти для його вирішення.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше