Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Євген Шатохін зустрівся з мешканцями Проходівського старостату

Новини
03.06.2021
2 червня перший заступник Дергачівського міського голови провів виїзний прийом громадян в адмінбудівлі Проходівського округу (с Малі Проходи). За участі секретаря виконавчого комітету міськради Таміли Остропілець та старости округу Анни Биченко було актуалізовано коло проблемних питань, що турбують місцевих жителів. Серед таких – проблеми житлово-комунального господарства, громадського транспорту, ремонт доріг, а також встановлення банкомату.
 
Житлово-комунальний сектор ?
 
Проходівці звернулися до керівництва громади з проханням налагодити систему вивозу сміття із садового товариства у Великих Проходах, а також посприяти підвищенню потужності електроенергії, що надходить до домоволодінь. Євген Шатохін разом з Анною Биченко зауважили, що садовому товариству за згодою його членів необхідно заключити договір на вивіз сміття, після чого будуть встановлені баки і сміття регулярно вивозитимуть.
Відповідне письмове звернення до старостату також слід надати і щодо проблеми слабкої електронапруги. З ним староста матиме підставу звернутися до Дергачівського РЕСу, а перший заступник міського голови пообіцяв проконтролювати вирішення ситуації.
 
Громадський транспорт ?
 
Місцеві мешканці поскаржились, що вартість автобусних поїздок (23 грн до Харкова в один бік) при відсутності пільг «б’є по кишені» пенсіонерам, а неприйнятна хамська поведінка одного з водіїв створює ще більше дискомфорту.
Євген Шатохін наголосив: «Ми не можемо вплинути на вартість проїзду, бо її визначає перевізник і вона повинна бути рентабельною для нього. Однак, ми можемо допомогти пільговикам. У середині липня стане зрозумілою ситуація з перевиконанням бюджету Дергачівської міської ради. Надлишок бюджету ми направимо на компенсацію проїзду для пільгових категорій населення. Це питання вже ініційовано мною і головою громади не тільки щодо Проходів, а й стосовно інших населених пунктів.
Щодо хамської поведінки водія я особисто зателефоную перевізнику і хочу вас запевнити – його буде покарано. Сьогодні на нашій зустрічі присутній дільничний поліцейський, який надав з цього приводу необхідну інформацію».
 
Ремонт дорожнього покриття ?
 
Жителька Великих Проходів звернула увагу на необхідність ремонту дороги по вулиці Козинівка. З цього приводу перший заступник міського голови зауважив, що наразі керівництво Дергачівщини акумулює «дорожню» проблематику, і, коли через півтора місяці міськрада за результатами півріччя отримає конкретні цифри щодо надлишку бюджету, частина цих коштів буде розподілена на ремонт доріг.
«Якщо у вас виникають питання щодо стану доріг, які знаходяться в комунальній власності громади, – обов’язково пишіть відповідну заяву до старости. На основі заяви ми проведемо обстеження дорожнього покриття по вулиці і, якщо там допоможе ямковий ремонт, зробимо його силами старостинського округу», – підкреслила Анна Биченко.
Встановлення банкомату та терміналу ?
Не менш актуальною проблемою, озвученою місцевими мешканцями, є відсутність банкомату та терміналу для проведення грошових операцій.
Євген Шатохін та Анна Биченко запевнили, що це питання буде вирішене протягом найближчих півтора місяця. Зараз в адмінбудівлі Проходівського округу продовжуються роботи з підключення банкомату і терміналу самообслуговування, встановлюється сигналізаційна система.
 
Екологія ?
 
Окрім цього, староста Анна Биченко висвітлила представникам міської ради та Євгену Шатохіну як депутату обласної ради глобальну екологічну проблему регіону, що стосується роботи Проходівських очисних споруд за фітотехнологією «Біоплато». Ці очисні споруди працюють з 1997 року та потребують капітального ремонту.
 
Освіта ?
 
По завершенню прийому громадян Євген Шатохін ознайомився зі станом реконструкції Проходівського ліцею.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше