Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Євген Шатохін ознайомився з ходом археологічних розкопок, які проводяться на території Дергачівської громади

Новини
13.07.2021
Мальовнича гора Січ у передмісті Дергачів пов’язана не лише зі славетною історією українського козацтва. З 2018 року археологічна експедиція Харківського національного університету імені В. Н. Каразіна на цій місцевості проводить дослідження пам’яток скіфської доби, існування якої датується VII – IV століттями до нашої ери.
Сьогодні, 13 липня, депутат обласної ради та перший заступник міського голови Євген Шатохін відвідав місце розкопок та обговорив з керівником експедиції, старшим науковим співробітником Музею археології ХНУ імені В. Н. Каразіна Костянтином Пеляшенко можливості налагодження співпраці з метою популяризації історико-культурної спадщини та підвищення туристичної привабливості Дергачівщини.
Костянтин Пеляшенко розповів, що цього року членами експедиції досліджено залишки житлових споруд та господарчих ям скіфського часу, а також більш ранньої бондарихинської культури XI – IX століть до нашої ери.
У результаті розкопок виявлено старовинні предмети. До них відносяться бондарихинські знаряддя праці (шкребки та проколки), залишки глиняного посуду, скіфські бронзові вістря стріл, залізні булавки і проколки, кістки тварин, а також частини кераміки, зокрема фрагменти імпортних давньогрецьких амфор, що свідчать про залученість нашої території до процесів торгового обміну з античною цивілізацією.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше