Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У японському місті Хіросіма розпочався форум «Housing and Urban Recovery: Knowledge Exchange in Japan on Urban Crises», на якому Вячеслав Задоренко представляє Дергачівщину у складі української делегації

Новини
14.03.2023

У японському місті Хіросіма розпочався форум «Housing and Urban Recovery: Knowledge Exchange in Japan on Urban Crises», на якому Вячеслав Задоренко представляє Дергачівщину у складі української делегації під головуванням заступниці Міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Анни Юрченко, першого заступника Голови Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури України Андрія Івка, представниці Світового банку в Україні Олександри Шатирко.

На форумі, організованому Світовим банком та владою Японії, обговорюються питання глобальних проблем і ризиків, пов’язаних з війнами, пандемією коронавірусу, стихійними лихами. Тут присутні офіційні делегації з України, Польщі, Греції, Румунії, Хорватії, Косова, Азербайджану та Киргизстану.

Представники місцевої влади і Світового банку надають консультації та поради по відбудові України з власного досвіду, який базується на відновленні Хіросіми після ядерного бомбардування 6 серпня 1945 року. Зокрема, у перший день форуму українські делегати разом з іноземними партнерами опрацювали питання допомоги у відновленні енергосистеми нашої держави та підтримки українських біженців.

Начальник Дергачівської МВА окремо подякував представникам муніципалітету польського міста Жешув, що прийняло 40 тисяч біженців з України, серед яких 2 тисячі дітей. Ми обговорили питання гуманітарної підтримки, медичної і психологічної реабілітації наших дітей, а також допомоги з працевлаштуванням для українців, які залишаються у Жешуві довгостроково. За всіма окресленими темами є суттєве порозуміння.

Особливо приємним моментом стало те, що делегації усіх країн-учасниць форуму виказали одноголосну підтримку Україні у боротьбі з російською агресією!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше