Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Дергачівській громаді вшанували учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС

Новини
14.12.2022

Щорічно 14 грудня в Україні відзначається День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС. Ця техногенна катастрофа забрала десятки тисяч життів, і ще сотням тисяч зруйнувала долі. Ціною безмежної самовідданості звичайних людей саме цього дня у 1986-му році було завершено будівництво саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком.

На Дергачівщині традиційно пам’ять загиблих ліквідаторів-чорнобильців – наших земляків – вшановують біля пам’ятного монумента на подвір’ї Дергачівського ліцею № 2.

Присутній на заході начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко зауважив: «Чорнобиль – це біль і трагедія, яка назавжди вкарбована у нашій пам’яті як страшна катастрофа, спричинена недбалістю одних, та приклад самопожертви інших задля збереження життя усього людства. Цього року російські терористи окупували територію ЧАЕС і зони відчуження, вони тримають під контролем Запорізьку АЕС, розміщуючи там свою військову техніку, продовжують бити ракетами по іншим об’єктам атомної енергетики України. Ті, хто у 1986-му році допомагав ліквідовувати наслідки жахливої катастрофи, сьогодні несуть нову катастрофу на нашу землю. Та ми не здамося і будемо боротися до кінця! Вічна пам’ять загиблим ліквідаторам аварії на ЧАЕС і найміцнішого здоров’я живим героям, які захистили світ від ядерної біди!»

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше