Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Дергачівській громаді відбувся автопробіг, присвячений героям-ліквідаторам та постраждалим від катастрофи на Чорнобильській АЕС

Новини
14.12.2021

14 грудня 1986 року відзвітовано про закінчення будівництва саркофага над зруйнованим четвертим енергоблоком Чорнобильської атомної електростанції. Відтоді цей день відзначають як день вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС.

Цього року, напередодні пам’ятної дати в нашій громаді влаштували автопробіг по вісьмом пам’ятним знакам у Дергачах, Козачій Лопані, Руській Лозовій, Токарівці та Безруках на знак пошани тим, хто віддав свої життя під час боротьби з наслідками чорнобильської аварії.

До мітингу-реквієму окрім заступника міського голови Вікторії Колдуненко, місцевих старост, представників Харківської обласної організації ветеранів України, ветеранського активу Дергачівщини та ліквідаторів, доєдналися також медики, правоохоронці та рятувальники. Вони у 1986 році першими прибули на місце катастрофи та ризикуючи своїм життям і здоров’ям стали на захист країни, Європи та всього світу.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше