Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У День скорботи і вшанування пам'яті жертв війни в Україні біля братської могили на вулиці Садовій у Дергачах вшанували українців, загиблих під час Другої світової війни

Новини
22.06.2023

Цей скорботний день пов’язаний з початком німецько-радянської війни у 1941-му році, яка забрала життя кожного п’ятого українця. 22 червня для наших дідів, бабусь, прадідів та прабабусь має таке ж значення, як для нас 24 лютого.

У запеклому зіткненні тоталітарних режимів на Дергачівщині більше 12000 наших співвітчизників пішли захищати рідну землю, 9000 з них так і не повернулися з фронту. Тисячі цивільних жителів Дергачівського району, які опинились під нацистською окупацією, піддавалися тортурам, фізичному та моральному приниженню, примусовому вивозу до гітлерівської Німеччини.

Вдячні усім дергачівцям, які пам’ятають подвиги предків і цінують героїзм сучасників! Україна ніколи не зазіхала на чуже, але завжди боронила своє. Тому правда за Україною! Ця правда обов’язково приведе нас до перемоги!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше