Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У Безруківському старостаті відбулися загальні збори громадян

Новини
03.08.2021
 
1 серпня на стадіоні Безруківського ліцею відбулися збори жителів сіл Безруки та Лещенки.
Захід відбувся за участі очільника Дергачівської громади Вячеслава Задоренка, депутата обласної ради, першого заступника міського голови Євгена Шатохіна, секретаря міськради Світлани Кучеренко, керуючого справами виконкому ради Таміли Остропілець, а також депутатів міської ради – представників кожної політичної фракції.
 
На зборах прийнято наступні рішення:
✅ обрано голів вуличних комітетів ⬇️
?у селі Безруки:
▪️ вул. 1 Травня, вул. Лесі Українки, вул. Лугова, вул. Лісна, вул. Садова, вул. Борисівська, вул. Богдана Хмельницького, вул. Дачна, вул. Перемоги, пров. Садовий – Євген Козоріз, Ольга Нежальська;
▪️ вул. Калинова, вул. Молодіжна, вул. Малахова, пров. Калиновий, в’їзд Калиновий – Віктор Вовк, Сергій Онопрієнко;
▪️ вул. Привокзальна, вул. Миру, пров. Привокзальний – Олег Литвин;
▪️ вул. Степова, вул. Дружби, вул. Ентузіастів, пров. Дружби, в’їзд Дружби – Олександра Школа;
▪️ вул. Нагірна, вул. Затишна, пров. Нагірний, в’їзд Веселий – Віктор Мамонтов, Ксенія Озерова;
▪️ вул. Калачівська, вул. Зарічна – Марина Шовкопляс;
▪️ вул. Ломоносова, вул. Дружби, вул. Польова, вул. Річкова – Юлія Безрук;
▪️ вул. Слобідська, вул. Тітова, вул. Вишнева, вул. Правди, вул. Шевченка, пров. Шевченка, в’їзд Шевченка, в’їзд Вишневий, в’їзд Правди – Володимир Островерх, Тетяна Клименко;
▪️ вул. Гагаріна, вул. Залізнична, пров. Гагаріна – Олексій Бугай;
?у селі Лещенки:
▪️ вул. Ніколаєва, вул. Поповича, вул. Харківська, вул. Південна – Анатолій Кононенко.
✅ староста Володимир Мицай відзвітував про виконану роботу на території Безруківського округу за І півріччя 2021 року.
 
❗️ Важливою темою розмови безруківців з керівництвом громади стало питання впровадження нової адміністративно-територіальної реформи. Секретар міської ради Світлана Кучеренко пояснила, що у зв’язку з процесом укрупненням районів з 2020 року Дергачівський район було ліквідовано, його територію приєднано до Харківського району. Водночас на території колишнього Дергачівського району створено три територіальних громади – Дергачівську, Малоданилівську та Солоницівську. Органом місцевого самоврядування Дергачівської громади є Дергачівська міська рада, до якої, згідно реформи, було приєднано території Безруківської, Слатинської, Прудянської, Токарівської, Козачолопанської, Проходівської, Русько-Лозівської селищних і сільських рад. На цих територіях створено відповідні старостинські округи на чолі зі старостами, які, відповідно до чинного законодавства, за поданням голови громади затверджуються більшістю депутатських голосів на сесії міської ради.
 
? У процесі спілкування громадськості з владою місцеві мешканці висловили зауваження щодо недостатньо налагодженої комунікації керівництва старостату з населенням. Міський голова зі свого боку пообіцяв розібратися з ситуацією і обговорити цю проблему з працівниками старостинського округу.
 
♻️ Також безруківці порушили питання щодо організації вивозу сміття на території старостату. Вячеслав Задоренко та Євген Шатохін вкотре наголосили на тому, що протягом серпня комунальне підприємство «Дергачікомунсервіс» отримає новий двадцятитонний сміттєвоз, який почне обслуговувати Безруківський та інші старостати.
«В Безруках ніколи не працювала система вивозу сміття. Незабаром ми її запустимо. Наші комунальники вивозитимуть сміття на регулярній основі з тих домоволодінь, які заключать відповідні договори з «Дергачікомунсервісом» і будуть сплачувати гроші в бюджет громади за встановленим тарифом. Це нормальна цивілізована практика, яку ми впровадили в Козачій Лопані ще десять років тому, і яка зараз вже працює у більшості старостинських округів нашої громади» – підкреслив міський голова.
 
Не менш актуальною темою на порядку денному стало обговорення благоустрою сіл Безруки та Лещенки, зокрема ремонт доріг, встановлення тротуарів, водостоків, заміна освітлення тощо. Керівники громади повідомили, що деякі із вказаних побажань вже вирішуються, інші будуть обов’язково вирішуватися по можливостям міського бюджету.
Вячеслав Задоренко зауважив: «До нас постійно надходять запити щодо покращення благоустрою, і таких запитів набагато більше, ніж наш бюджет спроможний задовільнити відразу. Сьогодні в пріоритеті нашої команди знаходяться медицина та освіта. Якщо за результатами півріччя у нас є перевиконання бюджету, то першою чергою ці гроші йдуть на ремонт освітніх закладів, на ремонт і облаштування Дергачівської центральної лікарні, на реалізацію програм життєзабезпечення людей з цукровим діабетом, з потребою в гемодіалізі, з багатьма іншими потребами. Для таких людей без необхідних дорогих процедур кожен день може стати останнім, тому вибір пріоритетів очевидний. Звичайно, що це зовсім не означає, що міська рада не буде займатися благоустроєм. Навпаки – ми намагаємось почути кожного, вносити проблеми до програм розвитку населених пунктів, які будемо поступово впроваджувати».
 
? Окрім цього, представники місцевого мисливського товариства обговорили з головою громади можливість повернення у своє користування окремого приміщення у будівлі Безруківського старостату для проведення мисливських зборів. Вячеслав Задоренко підкреслив, що знає про вказану проблему і наразі займається з’ясуванням її нюансів.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше