Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

У 2023 році заборгованість оплати за житлово-комунальні послуги мешканцями Дергачів склала майже 3 580 000 грн

Новини
30.12.2023

Тарифи на комунальні послуги у Дергачах не змінювалися з лютого 2020 року, що є одним із чинників збитковості підприємства КП «Дергачікомунсервіс». На сьогоднішній день тарифи є економічно необґрунтованими, адже з березня 2020 року було зростання прожиткового мінімуму, тарифів на електроенергію, витрат на податки тощо.

Нагадуємо вартість житлово-комунальних послуг, встановлених рішенням виконавчого комітету Дергачівської міської ради у лютому 2020 року:

🔹 централізоване водопостачання - 29,70 грн за куб.м.;
🔹 централізоване водовідведення  - 9,65 грн за куб. м.;
🔹 вивіз побутових відходів - 13,97 грн. на одну особу за місяць.

Витрати КП «Дергачікомунсервіс» за період із січня по грудень 2023 року складають майже 19 000 000 грн. Сюди входить заробітна плата працівникам, утримання ліфтового господарства тощо. Ці витрати покриваються за рахунок місцевого бюджету, щоб підприємство могло функціонувати, також за рахунок місцевого бюджету для підприємства закупляється нова комунальна техніка.

Тарифи, які діють сьогодні, покривають ці витрати всього на 36%. Тобто нарахування за послуги, які надає КП «Дергачікомунсервіс», склало із січня по грудень 2023 року 6 800 000 грн, з яких за надання послуг фізичним особам (населенню) – 4 125 000 грн.

❗️Водночас заборгованість оплати послуг населенням складає 87%, тобто користувачі послуг у 2023 році не доплатили за використане водопостачання, водовідведення і вивіз сміття майже 3 580 000 грн.

Шановні дергачівці! Нагадуємо про важливість своєчасної сплати за житлово-комунальні послуги та укладення договорів про вивіз побутових відходів. Від цього залежить комфорт у ваших оселях, у місті загалом, а також стан міського комунального господарства.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше