Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Триває процес конкурсного відбору кандидатів на участь у пілотному проєкті "Помічник ветерана"

Новини
28.08.2023

 

З 1 липня 2023 року в Україні почав діяти проєкт «Помічник ветерана». Цей проєкт створений для ветеранів та членів їх родин, які готові допомогти іншими ветеранам легко та гідно пройти шлях переходу від військової служби до цивільного життя, отримати послуги та пільги, які заслужено гарантовані їм державою.

Пілотний проєкт стартував у Миколаївській, Вінницькій, Дніпропетровській та Львівській областях. З 1 по 14 липня відбувалося приймання заяв на конкурсний відбір кандидатів на посади помічників ветеранів. Друга хвиля приймання заяв стартувала 15 липня.

Проєкт базується на принципі «рівний-рівному». Це означає, що, люди діляться знаннями та своїм власним пережитим досвідом, допомагають та співчувають одне одному. Підхід відрізняється від інших видів підтримки тим, що джерело підтримки – рівна за статусом людина, яка фундаментально схожа на того, кому вона допомагає, а їхні відносини будуються на принципі рівності. Рівна людина спроможна надати допомогу чи підтримати тільки тому, що в неї є відповідний досвід: він чи вона пережили теж саме і можуть відчути чи зрозуміти, що переживає людина в схожих обставинах.

Стати помічником ветерана може:

- ветеран війни, член сім’ї ветерана, постраждалий учасник Революції Гідності, член сім’ї загиблого (померлого) ветерана, член сім’ї загиблого (померлого) Захисника чи Захисниці України, що перебуває на обліку в Єдиному державному реєстрі ветеранів війни;

- той, хто має ступінь освіти не нижче молодшого бакалавра;

- той, хто має Реєстраційний номер облікової картки платника податків (РНОКПП);

- той, хто відчуває в собі сили стати центром ветеранського життя у своїй територіальній громаді.

Помічник ветерана допомагатиме захисникам, які переходять до цивільного життя, з оформленням документів, працевлаштуванням, забезпечення житлом, у психологічній та медичній реабілітації. Його робота спрямована на те, щоб допомагати військовим, які повертаються до цивільного життя, а також членам їхніх родин.

Робота помічника ветерана оплачуватиметься. На сьогодні це орієнтовно 16 тисяч гривень».

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше