Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні в Україні відзначається День пам'яті та перемоги над нацизмом у Другій світовій війні 1939 – 1945 років

Привітання
08.05.2024

Свято було запроваджено Указом Президента України від 12 червня 2023 року з метою вшанування мужності, героїзму та подвигу українського народу, його значного внеску в перемогу Антигітлерівської коаліції у Другій світовій війні та висловлення поваги всім борцям проти нацизму.

Для України Друга світова війна розпочалася 1 вересня 1939 року з нападу нацистської Німеччини на Польщу. Того дня німецька військова авіація розпочала бомбардування західноукраїнських міст та селищ. Від 17 вересня учасником глобального конфлікту на боці Німеччини став Радянський Союз. Внаслідок переділу Центральної і Східної Європи два агресора отримали спільний кордон, який 22 червня 1941 року став лінією вторгнення для трьох груп армій вермахту на територію СРСР.

Трагічні події Другої світової війни надали урок всьому світові, що спланована агресія ніколи не залишиться непокараною. Агресор завжди отримає відповідь за свої злочини проти людства та людяності. На жаль, у світі ще є країни, які хочуть жити у парадигмі світових війн, займаючись деструктивними діями та знищенням, а не будівництвом та укріпленням партнерських відносин.

Сьогодні у Дергачах ми вшанували загиблих воїнів та жертв Другої світової, а також поклали квіти до меморіалу тих, хто ціною власного життя наближав кінець такого страшного явища як нацизм.

Також разом з головою Дергачівської організації ветеранів України Сергієм Остапенком зі щирими привітаннями та подарунками завітали до дергачівських ветеранів Другої світової - Павла Івановича Бугая та Георгія Леонтійовича Фадєєва.

Шановні українці! Бажаю нам усім скорішого повернення до мирного життя, добробуту та процвітання!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше