Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні на Дергачівщині вшанували учасників бойових дій на території інших держав

Новини
15.02.2024

Пам'ятний день вшанування воїнів щорічно відзначається 15 лютого. Саме ця дата вважається днем закінчення радянської збройної інтервенції до Афганістану. У Дергачівській громаді традиційно вшановують загиблих земляків біля пам’ятного монумента на подвір’ї Дергачівського ліцею №3.

Війну в Афганістані вважають загарбницькою, оскільки радянська влада відправляла українців та представників інших національностей у чужу країну для задоволення власних геополітичних інтересів. Солдати, які пройшли через цю війну, стали жертвами радянської системи. Однак, починаючи з 2014 року, тисячі воїнів-афганців відправилися добровольцями на схід України, щоб захищати Донбас від російського агресора. З 2022 року вони знову встали на захист держави, організовували рух спротиву у містах та селах, долучались до лав Збройних сил України та Національної гвардії.

Вічна пам’ять загиблим воїнам! Міцного здоров’я та миру живим!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше