Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні Дергачівщина попрощалася з Юрієм Цапенком, солдатом 93-ої окремої механізованої бригади ЗСУ, який загинув 30 вересня 2023 року у тяжких боях поблизу Кліщіївки на Бахмутському напрямку фронту

Новини
24.04.2024

Юрій народився у Великих Проходах. Більшу частину життя прожив у рідному селі, де закінчив місцевий ліцей. Надалі чоловік отримав фах автомеханіка. До початку повномасштабної війни Юрій працював водієм на підприємствах Харкова та області.

На початку вторгнення чоловік перебував у рідному селищі та потрапив під російську окупацію. Після звільнення Великих Проходів Юрій не зміг залишитись осторонь боротьби українського народу проти окупантів, тому вирішив приєднатися до Сил оборони України. Чоловік мужньо боронив Вітчизну на території Донецької та Луганської областей, мав бойові поранення.

Наприкінці вересня 2023 року Юрій зник безвісти. На жаль, з часом стало відомо, що підрозділ чоловіка потрапив під обстріл під час виконання бойового завдання поблизу населеного пункта Кліщіївка. Внаслідок тяжких поранень воїн загинув.

Юрій Цапенко був чесною та вольовою людиною, мав високе почуття справедливості, дуже любив своїх близьких та Батьківщину. На момент гибелі чоловікові було 47 років. Мешканці громади провели героя в останню путь на Алеї Слави Семенського кладовища у Дергачах.

У Юрія залишились мати Тетяна та сестра Олена.

Щиро співчуваю рідним та близьким!

Спочивай з миром, воїне! Пам’ять про тебе житиме у серцях українців! 🕯

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше