Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Сьогодні День пам’яті жертв голодоморів в Україні

Новини
25.11.2023

Цього року вшанування пам'яті жертв радянського режиму вдруге відбувається під час повномасштабної війни росії проти України. Знову проти українців росіяни продовжують застосовувати геноцидні практики, адже росія в цій війні переслідує ту саму мету, що й під час голодоморів - знищити українську ідентичність. Трагічні події сьогоднішнього дня наочно показують нам, що дуже важливо зберігати пам'ять про жертв 1921 – 1922 років, 1932 – 1933 років та 1946 – 1947 років.

Ми ніколи не пробачимо російських катів за безвинно замучених людей. Упродовж тривалого часу радянська влада заперечувала факт масової загибелі українців від штучного голоду. Журналістам заборонялося писати на цю тему. Тільки після здобуття незалежності Україною було розсекречено архівні документи та свідчення очевидців про ті страшні події.

Шановні українці, прошу кожного з вас запалити свічку у вікні як вияв скорботи за загиблими.

Пам’ятаємо жертв голодоморів! Зупинимо геноцид!

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше