Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Щодо проведення заходів із пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин

Новини
01.11.2021

Управління безпечності харчових продуктів та ветеринарної медицини Харківського району Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області повідомляє, що у І декаді листопада 2021 року по Харківській області розпочинається планова пероральна імунізація диких та бродячих м’ясоїдних тварин проти сказу. Розповсюдження принад з вакциною відбуватиметься повітряним методом за допомогою авіаційної техніки над лісовими та сільськогосподарськими угіддями області, поза територіями населених пунктів та водойм.

Принада безпечна для людей і тварин та навколишнього середовища. Має вигляд невеликих брикетів розміром із сірникову коробку з різким запахом м’ясокісткового борошна. Усередині приманки знаходиться  желеподібна капсула з вакциною проти сказу. Ці заходи забезпечать створення благополучного середовища щодо захворювання на сказ серед диких тварин, котрі є основними розповсюджувачами збудника сказу.  

Прохання до жителів області: при виявленні приманок не брати їх руками і не переносити з місць розкладання.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше