Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Що робити, якщо потрапили під завал? Інформація від Головного управління ДСНС України у Харківській області

Корисна інформація
20.01.2023

Що робити, якщо потрапили під завал ⁉️

🔹 Пам’ятайте, що до місця події вже прямують всі екстерні служби.
🔹 Кличте на допомогу! Намагайтеся кричати, подавати сигнали. Ні в якому разі не використовуйте сірники чи запальнички – це може призвести до вибуху.
🔹 У “хвилини тиші”, що влаштовують рятувальники аби почути людей, які опинилися під завалами, якомога голосніше кричіть та подавайте сигнали.
🔹 Якщо поряд є мобільний телефон та зв'язок - зателефонуйте рідним або на номер 101 та повідомте, де перебуваєте.
🔹 Якщо вас помітили, пам’ятайте, що потрібен час, щоб вас визволити. Спробуйте заспокоїтися і чекайте на допомогу.
🔹 Якщо вас ніхто не чує - спершу оцініть обстановку навколо.
🔹 Спробуйте обережно вивільнити руки та ноги. Якщо частину тіла притиснуло уламком і звільнити її неможливо - одразу розпочніть масажувати ділянку тіла вище затиснутої. Це потрібно, щоб підтримати циркуляцію крові та врятувати кінцівку.
🔹 Вкрай важливо не зрушити перекриття чи балки, на яких все тримається. Тому не намагайтеся самотужки розбирати завали довкола себе.
🔹 Якщо вам вдалося вибратися - огляньте себе на наявність травм та ран. За можливості надайте собі та іншим першу домедичну допомогу.
🔹 Якщо розумієте, що немає сил і можливості вибратися самотужки продовжуйте кликати на допомогу та чекати на рятувальників.
🔹 В очікуванні порятунку намагайтеся не отримати переохолодження (якщо поряд є якийсь одяг - спробуйте загорнутися в нього).

Бережіть себе та своїх рідних!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше