Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Прокуратура та поліція інформують! Останнім часом в Україні шахрайство набуло значного поширення і характеризується зміною форм, видів та способів.

Новини
16.05.2023

Прокуратура та поліція інформують! Останнім часом в Україні шахрайство набуло значного поширення і характеризується зміною форм, видів та способів.

На даний час спостерігається збільшення кількості звернень осіб, зокрема і мешканців Дергачівської громади, із заявами про вчинення відносно них злочинів шляхом обману, внаслідок яких невідомі особи заволоділи їхніми грошовими коштами.

Головною умовою для обману особи шахраєм є перш за все необхідність викликати до себе довіру. Для цього можуть застосовуватися певні психологічні прийоми, такі як: спілкування в дружній формі, висловлювання розуміння до проблем особи, умовляння або використання емоційного стану потерпілого шляхом повідомлення неправдивих відомостей про членів його сім’ї, близьких осіб.

Типовими ситуаціями шахрайства є:

🔹 дзвінок від "співробітника" банку;
🔹 пропозиція внести передоплату за товар;
🔹 обман людей, які шукають роботу;
🔹 дзвінок від "працівника" правоохоронного органу.

Крім того, на даний час у глобальній мережі Інтернет широко розповсюджені шахрайські схеми «фішинг» та «вішинг».

🔸 Фішинг – це різновид шахрайства, який використовується з метою отримання особистих відомостей, які в свою чергу дають можливість викрасти гроші, встановити хакерське програмне забезпечення на пристрої, зламати обліковий запис у соцмережах або пошті.

🔸 Вішинг – це різновид телефонного шахрайства, пов’язаного із виманюванням реквізитів банківських карток або іншої конфіденційної інформації, примушуваннями до переказу коштів на картку злодіїв.

‼️ Шановні мешканці громади, наголошуємо на необхідності бути обачними та не довіряти стороннім особам, адже існує велика кількість охочих, які використовують довіру, необізнаність в банківських послугах та операціях для отримання коштів незаконним шляхом.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше