Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання з 95-річним ювілеєм жителя міста Дергачі, фронтового ветерана Другої світової війни Павла Андрійовича Присяжного

Новини
18.07.2021
18 липня секретар Дергачівської міської ради Світлана Кучеренко разом з головою міської організації ветеранів України Сергієм Остапенко привітали з 95-річним ювілеєм жителя міста Дергачі, фронтового ветерана Другої світової війни Павла Андрійовича Присяжного.
Народився Павло Андрійович 1926 року на Житомирщині. Його бойовий шлях розпочався 3 квітня 1944 року, коли вісімнадцятирічного юнака було призвано до армії. Після закінчення Казанської шестимісячної школи молодих командирів, Павла Присяжного назначено командиром кулеметного відділення у 103-й стрілковий полк 85-ї Червонознаменної Павлівської дивізії 3-го Прибалтійського фронту. Разом зі своїми фронтовими товаришами Павло Андрійович воював з нацистами у Прибалтиці.
Після закінчення війни Присяжний навчався у Львівській державній зооветеринарній академії. У липні 1952 року Павло отримав спеціальність військового ветеринарного лікаря з присвоєнням звання «капітан».
Все своє життя Павло Андрійович присвятив улюбленій професії, працюючи на господарствах Житомирщини: спочатку ветеринарним лікарем, а потім більше чверті століття головним ветеринарним лікарем Житомирського району Житомирської області. Також працював позаштатним кореспондентом районної газети і очолював районну службу цивільного захисту, яка багаторазово визнавалась кращою у Житомирській області.
Знаходячись на заслуженому відпочинку протягом десяти років, Павло Андрійович продовжував працювати в лабораторії ветеринарної експертизи.
За період бойового шляху і трудової діяльності у мирний час пана Присяжного відзначено багатьма орденами та медалями, грамотами та подяками: двома орденами Вітчизняної війни, орденом «За мужність», «Знаком пошани», медалями «За відвагу», «За перемогу над Німеччиною у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 рр.», «Захисник вітчизни», «За доблесну працю», «Ветеран праці» та іншими нагородами.
Також його трудова діяльність висвітлена у книзі «Історія ветеринарної служби Волинської губернії та Житомирщини 1885-2000 рр.»
З 2007 року по теперішній час Павло Андрійович проживає у місті Дергачі разом з донькою та зятем.
"Павло Андрійовичу, ми пишамось тим, що такі люди як Ви є серед нас, і що ми маємо можливість з Вами спілкуватися. Зичимо Вам міцного здоров'я, сімейного щастя, добробуту та радісних років життя!" – зазначила Світлана Кучеренко.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше