Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка з Днем прикордонника України

Привітання
30.04.2024

Свято було запроваджено Указом Президента України від 27 квітня 2018 року. Офіційною датою свята обрано 30 квітня. Цього дня у 1918 році донецька група Армії УНР під командуванням полковника Володимира Сікевича, звільнивши велику частину Донбасу від "червоних" та "білих" окупантів, вийшла на міжнародно визнаний кордон Української Народної Республіки за Берестейським мирним договором. Полковник Сікевич встановив на кордоні українських земель і війська Донського сторожу з гарматами та під їх вистріли розгорнув український прапор.

Славетні традиції з оборони рубежів були збережені прикордонниками ДПСУ, які першими зі зброєю в руках зустріли ворога у 2014 році та на початку повномасштабної агресії рф проти України у 2022 році. Сьогодні вони продовжують мужньо захищати Батьківщину як на лінії державного кордону, так і на різних ділянках фронту, виконуючи відповідальну роботу зі знищення ворога, здійснення контролю та пропуску громадян.

Шановні прикордонники! Бажаю вам міцного козацького здоров'я, наснаги, бадьорості духу та нових звершень! Дякую за вашу самовідданість та вірність українському народові!

Зі святом! Слава ДПСУ! 

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше