Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка з Днем піхоти

Привітання
06.05.2024

Свято було запроваджено Указом Президента України від 19 квітня 2019 року з метою вшанування мужності та героїзму українських воїнів-піхотинців.

Офіційною датою свята обрано 6 травня, оскільки саме цього дня 1648 року козацьке військо під проводом Богдана Хмельницького здобуло перемогу у битві під Жовтими Водами. Цю битву називають першою переможною у Національно-визвольній війні 1648-1657 років.

Українські піхотинці, як найчисленніший рід та основа бойового потенціалу Сухопутних військ ЗСУ, несуть найбільше навантаження та відіграють вирішальну роль на полі бою з російськими окупантами, щоденно стримуючи та атакуючи ворога. Піхотинці були, є і будуть головним носієм бойової могутності незалежної України.

Вічна слава та безмежна подяка вам за вашу складну роботу. Нехай на полі бою вас завжди оберігає Господь!

Зі святом! З Днем піхоти! 🇺🇦

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше