Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Привітання начальника Дергачівської МВА Вячеслава Задоренка з Днем Державного герба України!

Привітання
19.02.2024

Цього дня у 1992 році Верховна Рада України затвердила золотий тризуб на синьому щиті як Малий герб України.

Використовувати тризуб як князівський та державний знак почали ще за часів князя Ігоря – печатку з ним мали посли, які укладали договори з греками-візантійцями. Продовжили традицію і наступні правителі Київської Русі. У літописах збереглися зображення князів та їх дружин зі штандартами-тризубцями.

Символ нашої державності, тризуб, успішно подолав тисячолітній марафон складностей. Його можна побачити в геральдиці українських родових гербів, міст, у книгах, монетах тощо. Під час Козацької доби тризуби зображувалися у стилізованому вигляді разом з іншим важливим українським символом – Хрестом.

Наш герб був також одним із трьох офіційних символів держави під час існування УНР, а також за правління гетьмана Павла Скоропадського. Тризуб, незважаючи на радянську окупацію, продовжував бути офіційним символом України завдяки уряду УНР в екзилі.

У 1992 році Президент УНР в екзилі Микола Плав'юк передав грамоту Державного центру УНР Президентові України Леоніду Кравчуку. Це означало, що українська незалежна держава, проголошена 24 серпня 1991 року, є правонаступницею Української Народної Республіки та успадковувала усі офіційні символи, зокрема тризуб.

Шановні українці! Вітаю вас з Днем Державного герба України! У сьогоднішньому святі полягає наша єдність, а коли ми разом – нас не подолати! Дуже важливо пам'ятати про це.

Все буде Україна! 🇺🇦

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше