Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Працюємо разом над відновленням громади! Березень - квітень 2024 року

Новини
01.05.2024

⚠️ Протягом березня-квітня 2024 року росіяни не припиняли регулярно обстрілювати населені пункти Дергачівщини. Найбільше від ворожих ударів страждає Козача Лопань, де пошкоджені сотні приватних будинків та господарчих споруд, зруйновані пожежна частина та місцева адміністрація. Внаслідок ударів КАБами по Дергачах 25 березня і 26 квітня травми різного ступеню важкості отримали 8 людей, з яких 3 дитини, пошкоджень зазнали більше 60-ти приватних будинків. У Великих Проходах в результаті бомбардування 11 квітня постраждали 4 місцевих мешканця, зруйновано 6 будинків.

👨‍👩‍👧‍👦 11 квітня на фоні загострення безпекової ситуації у прикордонних районах громади було оголошено евакуацію родин із дітьми. Протягом трьох тижнів з Козачої Лопані та Нової Козачої евакуйовано на безпечну територію 40 дітей з родинами, ще декілька сімей виїхали самостійно.

Водночас загрози повторного російського наступу на громаду немає. На території рф не фіксується достатнього для цього збільшення живої сили та техніки ворога, а російські ДРГ успішно ліквідовуються українськими оборонцями під час спроб перетину кордону.

❗️Високою залишається мінна небезпека. 30 квітня поблизу Великих Проходів 59-річний місцевий житель отримав травми внаслідок підриву на «пелюстці». Закликаю громадян утриматись від відвідин природних територій!

Дергачівщина продовжує надавати підтримку захисникам України. Протягом квітня міською радою було передано на потреби 60-ї ОМБр ЗСУ повнопривідний пікап JAC, а на потреби 4-го прикордонного загону ДПСУ дві наземні станції та виносну антену. За кошти, зібрані для 113-ї ОМБр ТРО ЗСУ, наразі ремонтуються автівки військових. Після завершення ремонту на ресурсах громади буде опубліковано звіт.

🏗 За сприяння Харківської ОВА у нашому місті розпочалася аварійна відбудова будинку №1 на вулиці Центральній, триває реконструкція об’єктів соціальної інфраструктури, а також багатоквартирних будинків у Руській Лозовій. Окрім цього, за підтримки ГО «DESPRO» у Дергачах розпочато аварійно-відновлювальні роботи будинку №11 на вулиці Сергія Балаклицького, а зусиллями Міжнародної організації з міграції та БФ «We world» відновлюються наші медичні заклади – лабораторія і харчоблок лікарні (We world), корпус лікарні та будівля швидкої допомоги (МОМ).

🛠🚜 З покращенням погодних умов у громаді розпочалися комплексні роботи з благоустрою. Зусиллями дергачівських комунальників у березні-квітні прибрано 12 стихійних сміттєзвалищ у Дергачах, 2 у Слатиному, 1 у Безруках, ліквідовано 2 пориви центрального міського водогону.

🚰 У зв’язку з плановими відключеннями електроенергії налагоджено роботу генераторів для запуску централізованого водопостачання, затверджено графік їхньої роботи і подачі води до осель дергачівців.

🚧 Коштами місцевого бюджету, збереженими до вилучення ПДФО, ми продовжуємо ремонтувати дороги нашого міста. У квітні було завершено капітальний ремонт асфальтного покриття на вулицях Центральній та Лозівській, виконано ямковий ремонт на вулиці Хлібороба.

⚡️ У березні фахівці Дергачівського РЕМу повністю відновили світло у Прудянці та Цупівці. Наразі найскладнішою залишається ситуація у Токарівському окрузі, де без світла та газу перебувають більшість населених пунктів, а також у Козачій Лопані. Продовження відповідних робіт на цих територіях стане можливим тільки за умови покращення безпекової ситуації.

📦 У міському гуманітарному центрі та у старостинських округах наші люди продовжують отримувати гуманітарну допомогу, до якої входять продуктові, насіннєві і санітарно-гігієнічні набори, одяг, буржуйки, теплиці, будівельні матеріали тощо. За останні два місяці десятки благодійних фондів надали різнобічну підтримку більш ніж 20 000 людей, що проживають на Дергачівщині. Також у співпраці з гуманітарним центром працюють організації, що пропонують фінансову допомогу соціально вразливим категоріям громадян.

Працюємо заради спільної мети! Разом зробимо більше!

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше