Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Працюємо разом над відновленням громади! 2 травня

Новини
02.05.2022

⚡ Сьогодні ми продовжили евакуацію мешканців Руської Лозової. Заїжджаючи до села, наша евакуаційна колона автомобілів потрапила під ворожий мінометний вогонь, постраждав один з волонтерів, машину якого було понівечено уламками снаряду. Також була пошкоджена одна з машин міської ради, в якій перебував директор Дергачікомунсервісу разом з представниками місцевої тероборони. Тим не менш, за сьогоднішній день нам вдалося евакуювати з Руської Лозової близько 200 осіб, а всього з 29 квітня по 2 травня до Харкова евакуйовано приблизно 900 людей. Я хочу щиро подякувати усім, хто ризикуючи життям допомагає нам з евакуацією!

⚠ Окупанти не припиняють бомбити з артилерії наші населені пункти. Сьогодні під обстрілами знову опинились приватні будинки та цивільна інфраструктура у Дергачах, Безруках, Слатине, особливо важка ситуація у Руській Лозовій та Прудянці. Зафіксовану відповідними офіційними органами інформацію про постраждалих ми не отримували. Загалом за нинішніх обставин про наявність жертв у Прудянці та Руській Лозовій говорити складно.

⚠ Козачолопанський, Токарівський, Проходівський старостати, а також Цупівка Прудянського округу, селище Питомник та село Нове Русько-Лозівського округу поки що контролюються окупантами, там відсутні світло і зв’язок, подекуди – газ. Гуманітарну роботу на цих територіях здійснювати неможливо, тому ми розраховуємо на Збройні сили України, які, я впевнений, обов’язково звільнять Дергачівщину.

✅ 2 травня співробітники виконавчих органів, соціальних служб та волонтери надавали гуманітарну допомогу у Дергачах, Шовкоплясах, Ємцях, Семенівці, Безруках, Слатине, Прудянці і Руській Лозовій.

✅ Працівники Дергачікомунсервісу, служб побутового обслуговування населення та екстрених служб працюють у посиленому режимі:

☑ Протягом дня Дергачівський РЕМ відновив 8 пошкоджених зовнішніх електромереж міста, а також за локальними заявками підключив до електропостачання ще 6 об’єктів. Зараз у Дергачах відновлено електропостачання на 75%; роботи триватимуть далі у щоденному режимі.

☑ Зусиллями працівників газової служби відновлено газопостачання до 5-ти приватних будинків у Дергачах, а також до 2-х багатоквартирних. Продовжуються ремонтні роботи газорозподільчої системи у Слатине, але через обстріли термін їх завершення спрогнозувати неможливо.

Разом переможемо! Все буде Україна!

Дергачівський міський голова Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше