Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Працюємо разом над відновленням громади! 1 - 31 жовтня

Новини
01.11.2023

⚠️ У жовтні російські терористи продовжували наносити удари по території Козачолопанського та Токарівського старостинських округів, внаслідок яких зазнали руйнувань декілька десятків приватних будинків. У Козачій Лопані ворожими снарядами суттєво пошкоджені енергетичні комунікації, частина селища залишається без світла. Водночас Сили оборони України ліквідували декілька ворожих диверсійних груп; ознак підготовки ворога до повторного наступу на Дергачівщину не фіксується.

🚧 За рахунок міського бюджету продовжуємо відновлювати дороги Дергачівської громади. Протягом жовтня у Дергачах капітально відремонтовано асфальтне покриття на вулицях Сербіна (від Професійної до 23 Серпня), Садовій (від Соснової до буд. №28) та Вокзальній (від Сумського шляху до 1 Травня), виконано поточний ремонт на вулицях Абрикосовій, Потьомкіна, 1 Травня, провулку Степовому. Наразі триває заміна асфальту на вулиці Шевченка у напрямку Семенівки. Окрім цього, здійснено поточні роботи на дорогах у Руській Лозовій (вулиці Українська, Матюшенка, Грушевська, Нахімова, Калинова, Лермонтова, 1 Травня; провулки Харківський, Потьомкіна, Горького, Невський, Білгородський) та Безруках (вулиця Борисівська; в’їзди Веселий, Дружби; провулки Шевченка, Нагірний, Дружби).

🏗 Завдяки співфінансуванню з обласного та міського бюджетів у Дергачах триває відбудова багатоквартирних будинків на вулицях Центральній та 23 Серпня. Розпочато аварійні роботи у двоповерхівках у Руській Лозовій, де також зусиллями Харківської ОВА реконструюється медична амбулаторія та будується адміністративний центр. Ремонти амбулаторій у Великих Проходах та Руській Лозовій знаходяться на завершальному етапі.

🛠🚜 Зусиллями комунальних підприємств протягом жовтня у Дергачах прибрано 6 стихійних сміттєзвалищ, ліквідовано 3 пориви водогону. На провулку Дергачівському завершуються роботи із заміни центрального міського водогону, після чого найближчими тижнями ми плануємо заасфальтувати дорогу вздовж цього провулку.

🪖 На Дергачівщині реалізується програма підтримка Збройних сил України, в ході якої під потреби військових частин міська рада закупає і передає нашим захисникам необхідне технічне обладнання: морозильні камери, обігрівачі, принтери, портативні електростанції, ноутбуки тощо.

📦 Мешканці громади продовжують отримувати продовольчу допомогу, санітарно-гігієнічні товари та ремонтні комплекти, які надходять завдяки налагодженій координації з благодійними організаціями. Коштами міського бюджету через Дергачівський гуманітарний центр відбувається реалізація програми підтримки населення у відновленні домоволодінь, які з тих чи інших причин не підпадають під програму єВідновлення. Місцева програма передбачає надання людям шиферу, цегли та інших будматеріалів.

⚡️ Фахівці Дергачівського РЕМу на 90% відновили електроенергію у Руській Лозовій та на 70% у Прудянці. Зараз енергетики працюють над ліквідацією наслідків нещодавньої негоди, яка завдала суттєвої шкоди енергосистемі громади. Окремою проблемою є ситуація у Козачій Лопані, де через обстріли повторних пошкоджень зазнають відновлені трансформатори та лінії електропередач. Закликаю козачан з розумінням віднестись до такої ситуації та виїжджати з селища на більш безпечну територію.

Відбудовуємо громаду разом! Дякую за підтримку! 

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше