Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Працюємо разом над відновленням громади! 1-14 квітня

Новини
15.04.2023

⚠ Російські війська продовжують обстрілювати прикордонні населені пункти Дергачівщини з авіації, танків та артилерії. Під ворожими ударами постійно перебувають Козача Лопань, Ветеринарне, Гранів, Токарівка та Гоптівка. Протягом двох тижнів квітня постраждалих від обстрілів, на щастя, не було, однак є пошкодження декількох приватних будинків.

📦 Триває гуманітарна робота. Завдяки потужній підтримці від благодійних організацій та Харківської ОВА гуманітарний штаб Дергачівської міської ради надає мешканцям громади продуктові набори та комплекти для поточного ремонту пошкоджених будинків (у комплект входять брезенти, ОСБ-плити, плівка та інші витратні матеріали). Також напередодні Великодня родини з дітьми до 14 років, родини військовослужбовців, самотні пенсіонери та родини комунальників отримали 3000 святкових пасок.

🚜🧹 Дергачівські комунальники разом з волонтерами Корпусу громадської безпеки у майже щоденному режимі за умови сприятливої погоди здійснюють благоустрій території громади. Зокрема, цього тижня було ліквідовано аварійну ситуацію на водонасосній станції біля мікрорайону «Ізраїль».

🏠 Окремо хочу звернути увагу на ситуацію з відновленням пошкоджених приватних будинків. Наприкінці лютого Верховна Рада прийняла Закон про відшкодування зруйнованого і пошкодженого житла, але державна програма допомоги ще не запрацювала. Зараз ми чекаємо роз’яснень щодо процедури відшкодування від Кабінету Міністрів, а поки що допомагаємо людям власними силами і залучаємо до підтримки благодійників.

💡 У Руській Лозовій Дергачівський РЕМ вже готовий підключити до світла 4 підстанції з 18-ти, але спочатку треба заживити їх від високовольтної лінії, яка теж пошкоджена, і там ще тривають роботи. Поки високовольну лінію відновлюють, наші енергетики прийняли рішення зосередити усі зусилля на селищі Слатине, щоб повністю завершити там роботи у стислі терміни. Після повного відновлення світла у Слатиному одна бригада РЕМівців продовжить працювати у Руській Лозовій, інша розпочне роботи на лінії Прудянка – Цупівка.

Дякую за підтримку усім небайдужим! Відбудуємо громаду разом!

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше