Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Перелік основних дій, які мають зробити родичі після потрапляння близької людини до полону, незаконного затримання або зникнення безвісти під час збройного конфлікту

Корисна інформація
30.11.2022

Перелік основних дій, які мають зробити родичі після потрапляння близької людини до полону, незаконного затримання або зникнення безвісти під час збройного конфлікту.

⚡️Якщо ваша близька людина потрапила в полон до ворога, потрібно дотримуватися чіткого алгоритму дій.

⚡️Національне інформаційне бюро інформує, що передусім слід зібрати всі можливі факти й докази, необхідні для розшуку людини.

▪️Повідомити до НІБ у будь-який зручний для вас спосіб – зателефонувати на гарячу лінію за номером: 16-48 або ж (044) 287-81-65 чи скористатися чат-ботом.

▪️Звернутися до Об’єднаного центру з пошуку та звільнення полонених при СБУ за телефонами: (067) 650-83-32, (098) 087-36-01 або ж надіслати листа на електронну адресу: united.centre.ssu@gmail.com.

▪️Подати заяву до територіального підрозділу поліції. Зафіксувати реєстраційний номер заяви, а також забрати витяг із ЄРДС, де буде зазначено ПІБ слідчого. За кожним фактом зникнення, викрадення або потрапляння у полон відкривається кримінальне провадження.

▪️Здати біологічний зразок для виведення ДНК-профілю для подальшого їх порівняння. Зразки відбираються у біологічних батьків або дітей зниклої особи.

▪️Зв’язатися з СБУ, щоб дізнатися ПІБ слідчого, який веде досудове розслідування, для подальшої взаємодії з ним.

▪️Розпочати вести «щоденник», у якому записувати всю важливу інформацію про полоненого, що будете отримувати в подальшому.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше