Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Оприлюднення результатів розгляду пропозицій громадськості до проекту містобудівної документації «Детальний план території для визначення планувальної організації території на розі вулиць Садової та Соснової в місті Дергачі Харківського району Харківської області»

Новини
28.01.2022

На виконання вимог ст. 21 Закону України «Про регулювання містобудівної діяльності» та Порядку проведення громадських слухань щодо врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 25.05.2011 р. № 555, в засобах масової інформації, що поширюються на території Дергачівської міської ради, а саме: газеті «Вісті Дергачівщини» № 52(78) від 24 грудня 2021 року та на офіційному вебсайті Дергачівської міської ради була оприлюднена інформація про початок процедури розгляду та врахування пропозицій громадськості у проекті містобудівної документації «Детальний план території для визначення планувальної організації території на розі вулиць Садової та Соснової в місті Дергачі Харківського району Харківської області» (далі – ДПТ), замовником якої є Дергачівська міська рада Харківського району Харківської області, розробником – комунальне підприємство Харківської районної ради «Архітектурне бюро».

Механізм врахування громадських інтересів під час розроблення проектів містобудівної документації на місцевому рівні передбачає розгляд та узагальнення пропозицій громадськості до зазначених проектів, які повинні містити обґрунтування з урахуванням вимог законодавства, будівельних норм, державних стандартів та правил.

У період з 24 грудня по 24 січня 2022 року у приміщенні сектору містобудування та архітектури відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Дергачівської міської ради за адресою: 62300, м. Дергачі, пл. Перемоги, 2а, приймались письмові пропозиції (зауваження) громадськості стосовно вищевказаного ДПТ. Упродовж вищезазначеного періоду письмових пропозицій та зауважень громадськості щодо внесення змін у ДПТ не надходило.

Крім того, 11 січня 2022 року в залі засідань (проведення сесій) Дергачівської міської ради за адресою: Харківська область, Харківський район, м. Дергачі, пл. Перемоги, 5а відбулися громадські слухання ДПТ, про що складено відповідний протокол від 11 січня 2022 року, в якому було зафіксовано пропозиції до ДПТ, які були опрацьовані розробником проекту ДПТ – комунальним підприємством Харківської районної ради «Архітектурне бюро»:

№ з/п

Пропозиції (зауваження)

Відповідь

1.

Щодо передбачення додаткової паркувальної зони для машин парафіян на території ДПТ.

Пропозицію відхилено.

Територія, де громадянином запропоновано передбачити паркувальну зону для машин парафіян, розташована в зоні озеленення.

2.

Щодо збільшення існуючих паркувальних місць вздовж проїзної частини доріг вулиць Садової та Соснової.

Пропозицію враховано.

Паркувальні місця вздовж проїзної частини доріг вулиць Садової та Соснової збільшено та внесено відповідні корективи до детального плану території.

3.

Щодо облаштування дитячого майданчику на території ДПТ біля храму

Пропозицію відхилено.

Великий і сучасний дитячий майданчик знаходиться на території соснового скверу на відстані орієнтовно 100 м від проектованого храму. Потреби в облаштування нового майданчика вважаємо немає.

Для отримання більш детальної інформації щодо ДПТ можна звернутися до сектору містобудування та архітектури відділу містобудування, архітектури та земельних відносин Дергачівської міської ради за адресою: 62300, м. Дергачі, пл. Перемоги, 2а, тел.: 067 807 28 67.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше