Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Обережно! Ожеледиця!

Корисна інформація
10.01.2024

Часто зима для українців перетворюється на стихійно лихо. Сніг, вітер, відлига та знову мороз-примхи природи здатні вплинути на працездатність і життєдіяльність цілих регіонів. А ожеледиця - це проблема для всіх: і пішоходів, і водіїв. Це перша та основна причина травм.

Найбільша кількість звернень до медичних закладів відбувається у зв’язку з пошкодженням нижніх та верхніх кінцівок: переломи та вивихи, забій м’яких тканин.

Люди середнього віку становлять найбільшу категорію, схильну до травм. Переважно це люди працездатного віку, які не можуть уникнути переміщень у несприятливих погодних умовах. Крім того, велика частина травм пов’язана з громадським транспортом: слизькі сходинки, ускладнена посадка та висадка пасажирів.

Дотримуйтесь правил дорожнього руху: переходьте вулицю тільки в призначених місцях, переконавшись, що всі транспортні засоби повністю зупинилися, пам’ятайте, що ви себе можете зупинити за долі секунди, а ось автомобілю потрібно для цього набагато більше часу і відстані.

 Важливо опанувати мистецтво падіння. Якщо розумієте, що уникнути падіння не вдається, у жодному разі не виставляйте вперед руки! Коли відчуваєте, що ось-ось впадете, спробуйте присісти і згрупуватись - це допоможе вберегти кінцівки від переломів.

Якщо ви  впали й через деякий час відчули біль в голові, нудоту, біль в суглобах, утворилися пухлини, терміново зверніться до лікаря в травмпункт, інакше можуть виникнути ускладнення з непередбачуваними наслідками.

Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, слід дотримуватися обережності та деяких правил безпеки:

- зручне неслизьке взуття, відмова від високих підборів;

-  підсилити захисний ефект можна, якщо обрати спеціальні накладки на підошви або так звані «льодоходи»;

- не тримайте руки в кишенях.

Бережіть себе! І будьте здорові

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше