Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Надаємо роз’яснення щодо роботи систем оповіщення населення у місті Дергачі та населених пунктах Дергачівської громади

Корисна інформація
20.06.2022

📢 Робота усіх систем оповіщення у Харківській області входить до сфери відповідальності Департаменту цивільного захисту ХОВА, районних та місцевих органів виконавчої влади.

Механізм роботи цієї системи у Дергачах передбачає дистанційну подачу сигналу оповіщення з Харкова через оптичний кабель на місцеві гучномовці. На жаль, ще у березні подача відповідного сигналу припинилася через пошкодження внаслідок ворожих обстрілів оптичного кабелю на ділянці між Харковом та Дергачами. Визначення місця пошкодження є дуже складним технічним завданням через відсутність поверхневих ознак пошкодження. Окрім цього, російськими бомбами було зруйновано декілька міських тягових підстанцій, які живлять гучномовні системи електрикою.

У старостинських округах громади системи оповіщення не працюють у зв’язку з відсутністю електроенергії та пошкодженням ланок оптичних комунікацій.

Щодо доцільності пріоритетного відновлення роботи систем оповіщення населення зазначаємо наступне 👇

Населені пункти прикордонної Дергачівської громади знаходяться під постійними артилерійськими обстрілами. Робота систем оповіщення передбачає ввімкнення сирени повітряної тривоги у випадку загрози ракетних ударів, але технічної можливості попередження артилерійських бомбардувань не існує і не може існувати з об’єктивних причин.

Таким чином, якщо навіть усі системи оповіщення почнуть працювати, вони будуть спрацьовувати лише на загрози ракетних ударів по будь-якому місцю Харківської області (не тільки Дергачівської громади!). Водночас, на бомбардування зі ствольної артилерії та РСЗВ населених пунктів Дергачівщини системи оповіщення заздалегідь зреагувати не зможуть.

❗Шановні громадяни, ми розраховуємо на ваше розуміння та вкотре попереджаємо про небезпеку перебування на території Дергачівської громади!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше