Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Начальник Дергачівської ВМА Вячеслав Задоренко за участі керівників підрозділів ДСНС, газової, енергетичної та дорожньої служб провів розширену апаратну нараду з питань відбудови Дергачівщини

Новини
24.10.2022

На нараді обговорили першочергові виклики, які стосуються відновлення електромереж, газо- й водопостачання, розмінування територій, підготовки до опалювального сезону, а також питання соціального захисту населення, зокрема допомоги громадянам, що перебувають на обліку в нашому терцентрі «Берегиня».

Головні висновки за результатами наради наступні 👇

❗💣 Основне завдання – це розмінування територій. Після деокупації громади піротехнічні бригади передусім розмінували основні автошляхи, зараз триває розмінування підходів до об’єктів критичної інфраструктури (засобів зв’язку, газових та електричних мереж). Паралельно відбувається збір заявок на розмінування приватних об’єктів від населення за номерами 101, 112, а також (05763)-2-04-19 (це номер диспетчерської служби 53-ї Державної пожежно-рятувальної частини, яка розміщена у Дергачах). Усе це – дуже нешвидкий процес, адже замінованих територій багато, а піротехнічних спеціалістів не вистачає. За інформацією заступника начальника Харківського районного управління ГУ ДСНС Романа Соляника, два піротехнічних підрозділи вже підірвалися на мінах під час розмінування території Харківської області. Наразі підрозділи знаходяться на стадії ротації та доукомплектування. Ми також погодили, що наші старости допомагатимуть рятувальникам зі збором заявок від населення у старостинських округах.

⚡ Харківобленерго у посиленому режимі працює над відновленням електропостачання. На сьогоднішній день світло є Дергачах, прилеглих до міста селах, а також у більшій частині Козачої Лопані. Енергетична система влаштована таким чином, що запустити електрику до найближчого від Дергачів Безруківського старостинського округу технічно дуже складно, треба відновлювати високовольтну лінію з Козачої Лопані через Слатине. За словами провідного інженера Дергачівського РЕМу Володимира Климчука, до Безруків, Слатиного, Дубівки, Лобанівки, Нової Козачої, а також до Руської Лозової, де теж тривають активні роботи, відновити світло за сприятливих обставин вдасться орієнтовно через три тижні, не враховуючи пошкоджень місцевих електроліній вздовж вулиць. Більш складна ситуація у Цупівці, Прудянці, Гоптівці, Токарівці, Кочубеївці та населених пунктах Проходівського старостату. Ці території потребують розмінування, лише потім розпочнеться повна оцінка наявних проблем та можливостей їхнього вирішення.

⚠ Схожі справи з газопостачанням. Як повідомив начальник Дергачівського відділення Харківгазу Віталій Пономарь, до робіт на Дергачівщині залучаються також бригади з Богодухова та Пересічного. Найскладнішою є ситуація у Прудянці, Цупівці та Руській Лозовій, де треба перевіряти буквально кожне домоволодіння. Також суттєві проблеми існують у Проходівському та на більшій частині Токарівського округів. Тим часом газопостачання у Безруках вже відновлене. Продовжується відповідна робота у Слатиному, на ділянці Лобанівка-Дубівка-Нова Козача. За прогнозами Віталія Пономаря, приблизно через два тижні у ці населені пункти піде газ, після чого розпочнуться перевірочні роботи у Козачій Лопані.

🚧 Триває активна робота з відновлення доріг. Начальник Дергачівського райавтодору Олександр Рогуля проінформував про ямковий ремонт основних автошляхів та пошкоджених мостів, а також про часткову готовність до зимового сезону.

🛠 Заступник міського голови з питань ЖКГ Олександр Туренко доповів, що до опалювального сезону будуть готові 3 з 7 котелень, які забезпечують опаленням адміністративні будівлі. Центральна лікарня та Центр первинної медико-санітарної допомоги будуть забезпечені теплом. Окрім цього, місто забезпечене водопостачанням, хоча з метою збереження електроенергії вода подається за графіком. У старостинських округах це питання повністю прив’язане до наявності електроенергії, бо без світла не працюватимуть насоси, які качають воду.

💰 Наостанок – бюджетне питання. Станом на зараз бюджет громади виконано на 52%. Цього вдалося досягти завдяки надходженню податків на доходи фізичних осіб від військових підрозділів (першочергово – прикордонників), що зареєстровані у громаді, а також за рахунок надходжень протягом січня-лютого поточного року, тобто до повномасштабної агресії рф. До кінця року, на жаль, виконати запланований бюджет неможливо.

Ми вдячні усім діючим працівникам міської ради, військовим, рятувальникам, медикам, енергетикам, газовикам, дорожникам, волонтерам за ту титанічну працю, яку ви робите на благо Дергачівщини!

Відбудовуємо громаду разом!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше