Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко підписав меморандум про співпрацю та взаєморозуміння з організацією «Центр громадських та медійних ініціатив» (Zero Waste Kharkiv)

Новини
24.01.2024

Цей меморандум є одним з важливих кроків для пришвидшення реалізації проєкту "Циркулярне будівництво на практиці", який ініційовано в межах швейцарсько-української програми "Підтримка відновлення України", а також за фінансування Swiss Solidarity та SDC консорціума, до складу якого входять організації Helvetas, DESPRO, Skat Consulting Ltd.

Нагадуємо, що восени 2023 року Zero Waste Kharkiv розпочали реалізацію пілотного проєкту з циркулярного будівництва на території Русько-Лозівського старостинського округу. У Харкові благодійники збирали речі та матеріали, які залишились після ремонту чи будівництва, непотрібні меблі, предмети, які були у використанні. Ці матеріали вони доставляли на майданчик циркулярного будівництва у Руську Лозову, звідки мешканці Дергачівської громади мали можливість взяти необхідні матеріали для відновлення власного житла.

Вважаємо, що впровадження механізмів використання вторинних будівельних матеріалів – це корисна світова практика. По-перше, ми оберігаємо наше довкілля від надлишкового забруднення, по-друге, отримуємо додатковий ресурс для відбудови.

За результатами домовленостей вирішили поглиблювати співпрацю у цьому напрямку, а також додати до обсягу запланованих робіт вирішення проблеми з відновленням будівлі, де раніше розташовувалась Русько-Лозівська лікарня. Благодійники залучать до даного проєкту архітектора та професійних будівельників, які допоможуть виконати реставраційні роботи.

Друзі, щиро дякуємо за вашу підтримку та допомогу, а також за турботу про збереження довкілля! 🤝

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше