Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На території дергачівського полігону твердих побутових відходів відбулися тактичні навчання

Новини
22.09.2021
22 вересня на території дергачівського комплексу з переробки твердих побутових відходів відбулися тактичні навчання органів управління та сил ланки територіальної підсистеми Єдиної державної системи цивільного захисту Дергачівської міської ради щодо готовності до ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій і пожеж з викидом небезпечних отруйних речовин ☣
 
??? Згідно плану навчань, відбулася ліквідація наслідків пожежі, який утворився внаслідок біохімічних процесів на площі 1 гектару. Існувала реальна загроза загоряння основного корпусу переробки твердих побутових відходів та приватних будинків мікрорайону Нові Дергачі, а також хімічного зараження атмосферного повітря й ґрунтових вод на території Дергачівської громади та міста Харкова.
 
⚠ Склалася надзвичайна ситуація місцевого рівня за кодом 10200 відповідно до ознак національного класифікатора НС ДК 019:2010. На місці пожежі за легендою виявлено троє постраждалих.
 
Для оперативного реагування на ситуацію був створений штаб з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації та залучені органи управління, сили й засоби цивільного захисту Дергачівської громади, а саме:
? керівний склад та структурні підрозділи міської ради;
? Харківське РУ ГУ ДСНС України у Харківській області;
? 53-ДПРЧ РУ ГУ ДСНС України у Харківській області;
? відділ поліції №3 Харківського районного управління №3 ГУ НП України в Харківській області;
? КНП «Центр первинної медико-санітарної допомоги»;
? КНП «Дергачівська центральна лікарня»;
? Дергачівський район електричних мереж АТ «Харківобленерго»;
? Дергачівське відділення АТ «Харківгаз»;
? КП «Дергачікомунсервіс»;
? ДП «Харківська лісова науково-дослідна станція»;
? Дергачівська філія ДУ «Харківський обласний лабораторний центр контролю профілактики хвороб Міністерства охорони здоров’я України»;
? а також Салдан Галина – заступник директора з оперативної роботи, медицини катастроф та цивільного захисту населення КНП ХОР «Центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф».
 
Загалом у навчаннях задіяно близько 7⃣0⃣ осіб.
 
✅ Очільник громади Вячеслав Задоренко та перший заступник міського голови Євген Шатохін зауважили, що сьогоднішні навчання продемонстрували високий рівень професіоналізму, взаємодії та координації дій між усіма підрозділами системи цивільного захисту при ліквідації надзвичайної ситуації.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше