Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

На постаменті пам'ятника козаку Деркачу встановлено композицію "Деркачі - щит оборони Харкова"

Новини
13.09.2023

ДЕРКАЧІ – ЩИТ ОБОРОНИ ХАРКОВА

Цей слоган якнайкраще відображає сучасну історію нашого незламного міста, яке завдяки злагодженим діям українських захисників встояло перед російською навалою і не пропустило загарбників до обласного центру.

Ми повинні не лише говорити та писати про це, але й вкорінювати ці постулати у міській естетиці, щоб усі покоління деркачівців завжди пам’ятали про героїчну боротьбу і пишалися своїм рідним краєм!

Саме тому з нагоди річниці звільнення громади від російських окупантів на постаменті пам’ятника козаку Деркачу – засновнику нашого міста – ми встановили щит з перехресними мечами, у центрі якого – герб Деркачівщини з історичною назвою міста і тезою про те, що Деркачі були, є і будуть північним форпостом захисту Харкова!

Композиція зі щитом виконана місцевим ковалем Євгеном Дем’яненком, над якою він працював декілька місяців. Євген вклав у цю роботу свою душу, майстерність та любов до всього українського. Тепер вона щодня зустрічатиме наших мешканців та гостей на в’їзді у місто.

Сьогодні начальник Дергачівської військової адміністрації Вячеслав Задоренко подякував Євгену Дем'яненку за патріотизм, активну громадянську позицію та відповідальну роботу над покращенням естетичного вигляду міста!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше