Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Інформуємо жителів громади щодо отримання лікарських засобів за програмою «Доступні ліки»

Новини
08.11.2022

«Доступні ліки» — урядова програма, що забезпечує повну або часткову оплату вартості деяких лікарських засобів з бюджетних коштів. Вона поширюється на лікування захворювань, які добре лікуються амбулаторно, проте часто призводять до інвалідності й смерті пацієнтів:

🔹 серцево-судинні захворювання
🔹 бронхіальна астма
🔹 діабет II типу
🔹 цукровий та нецукровий діабет
🔹 розлади психіки та поведінки
🔹 епілепсія

Як це працює: пацієнт отримує у свого лікаря електронний рецепт, а далі йде в аптеку-учасницю програми та отримує ліки по програмі «Доступні ліки» незалежно від місця проживання чи реєстрації.

Під час дії воєнного стану громадяни, які переїхали до безпечних місць та не мають зв’язку зі своїм сімейним лікарем, терапевтом або педіатром, можуть отримати рецепт в найближчому центрі надання первинної медичної допомоги. Укладати нову декларацію, як зазначалося вище, не потрібно.

На період дії воєнного стану поряд з електронними рецептами на «Доступні ліки» та інсулін дозволено використовувати паперові рецепти. Лікар може виписувати рецепт на «Доступні ліки» раз на місяць.

Бережіть себе та будьте здорові!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше