Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Фахівці Дергачівського району електричних мереж (РЕМ) АТ "Харківобленерго" заживили перших споживачів у селі Цупівка

Новини
25.12.2023

Як розповів начальник Дергачівського РЕМ Володимир Климчук, населений пункт без світла - з початку війни.

💬 "Складність робіт пов'язана з тим, що Цупівка перебувала в окупації, тут проходила і лінія зіткнення. Було заміновано все - вулиці, житлові будинки... Через мінну небезпеку сюди дуже довго не пускали навіть місцевих жителів. Саперам довелося обстежити кожну хату. Рівень пошкоджень в Цупівці приблизно такий саме, як і в Прудянці. Електромережа зруйнована на 70%. Заміни потребують трансформатори, опори, дроти. Тільки стійок необхідно 160-180 штук", - зазначив Володимир Климчук.

За його словами, одну з трьох підстанцій довелося замінити повністю.

💬 "Роботи з відновлення електромережі тривають. На жаль, обсяги пошкоджень настільки великі, що робити якісь прогнози важко. Але зробимо все можливе, щоб якомога швидше світло з'явилося в кожному будинку", - підкреслив Володимир Климчук.

📌 Довідка. До війни в Цупівці Дергачівської громади було зареєстровано 382 особових рахунка. Зараз населення села – це близько 150 осіб.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше