Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Евакуація 81-річнонеї жительки селища Слатине

Новини
23.07.2022

В умовах війни наша основна мета – забезпечити людей гуманітарною допомогою. Однак, окрім цього, ми виконуємо й інші не менш важливі завдання.

Нещодавно ми разом з представниками Прикордонної служби України та Дергачівської територіальної оборони евакуювали із селища Слатине 81-річну Валентину Юхимівну, яка постраждала від російських обстрілів.

Доля Валентини Юхимівни та її сім’ї дуже трагічна. У 2014-му році вона разом зі своє донькою Ларисою та зятем Олегом вимушено покинули Луганську область після початку російської агресії на Донбасі та переїхали жити на Дергачівщину. На жаль, цього року війна дісталася до них і тут.

З початком повномасштабної війни Лариса з Олегом виїхали зі Слатиного, але півтора тижні тому повернулися до селища за Валентиною Юхимівною. 13 липня російський снаряд впав на подвір’я родини та вбив Олега. Лариса отримала численні осколкові ураження, та, на щастя, медики швидкої допомоги врятували їй життя і доставили до однієї з лікарень Харкова.

Сусіди дістали Валентину Юхимівну з-під завалів пошкодженого будинку. Вона не отримала травм, але за таких умов залишатися у Слатиному надалі було дуже небезпечно.

Після евакуації у Дергачах бабусю оглянули лікарі, а потім наші соцпрацівники за попередньою домовленістю доставили її до Богодухівського терцентру соціального обслуговування.

Дякую усім, хто долучився до порятунку Валентини Юхимівни і хто щодня вивозить наших людей з найбільш небезпечних територій!

Сподіваюсь, що ця трагічна історія переконає багатьох декілька разів подумати, перш ніж повертатись до громади або тут залишатися.

Дергачівський міський голова Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше