Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Енергетики нагадують про важливість вчасної розчистки трас ліній електропередачі

Новини
05.02.2024
❗️ Розчищення трас повітряних ліній – це питання безпеки, а також обов'язок не тільки енергетиків, а і власників земельних ділянок.

В АТ "Харківобленерго нагадують: дерева і чагарники, які ростуть у безпосередній близькості до проводів, можуть стати причиною пожежі або технологічних порушень через падіння на проводи та опори.

💬 "Все це може призвести до знеструмлення споживачів. Профілактична робота суттєво підвищує надійність електропостачання, а також зменшує кількість аварійних відключень та порушень в роботі електромережі. Також нагадуємо, що висадка дерев у безпосередній близькості від ліній електропередачі заборонена, а власники земельних ділянок зобов'язані слідкувати за станом насаджень та виконувати їхню своєчасну обрізку", – зазначили у товаристві.

📌 Обірвані внаслідок падіння гілок та дерев проводи можуть становити небезпеку для вашого здоров'я та навіть життя. Якщо ви стали свідком подібного випадку, суворо дотримуйтеся правил електробезпеки:

🔹 залиште небезпечну зону, пересуваючись в зоні дії струмів замикання "гусячим кроком". Для цього потрібно звести ноги разом і не відриваючи їх одна від одної і від землі відійти дрібними ковзаючими кроками на відстань не менше 8 метрів;
🔹 не спирайтеся на сторонні предмети чи землю, не торкайтеся інших людей;
🔹 негайно повідомте про обірваний провід за єдиним телефоном Служби порятунку 112;
🔹 якщо є потерпілі, викликайте швидку допомогу за телефоном 103.

‼️ Окрім того, про аварійну ситуацію слід повідомити енергетиків АТ "Харківобленерго". Це можна зробити за цілодобовими телефонами кол-центру (м. Харків та Харківська область):
📞 057-34-24-413,
📞 067-23-40-413,
📞 063-05-40-413,
📞 050-05-40-413.
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше