Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До уваги роботодавців! Інформація щодо надання компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю

Новини
01.11.2023

29 серпня 2023 року набрала чинності Постанова Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2023 р. №893, якою затверджено Порядок надання роботодавцям компенсації фактичних витрат за облаштування робочих місць працевлаштованих осіб з інвалідністю (далі – Порядок).

Програма передбачає відшкодування роботодавцю фактичних витрат за облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю. Компенсація надається за придбаний (придбані) роботодавцем допоміжний засіб (засоби) для облаштування робочого місця працевлаштованої особи з інвалідністю.

Повний перелік таких засобів викладений у додатку 1 зазначеного Порядку.

Зокрема до них належать:

  • меблі та фурнітура для робочих місць;
  • допоміжні засоби для:
  • фіксації, діставання і захоплення предметів на робочих місцях;
  • захисту здоров’я і безпеки на робочих місцях;
  • діяльності та участі, пов’язаних із особистими мобільністю і пересуванням;
  • інші засоби.

Розмір компенсації вартості облаштування такого місця залежить від групи інвалідності особи, для якої обладнане робоче місце: І група інвалідності до 100,5 тис. грн, ІІ група - до 67 тис. грн. При цьому особа з інвалідністю протягом 180 календарних днів, що передують дню її працевлаштування не повинна перебувати у трудових відносинах із роботодавцем, який подав заяву.

Для отримання компенсації роботодавець може звернутись впродовж 90 днів після облаштування робочого місця для працевлаштованої людини з інвалідністю.

Заява подається до філії Харківського обласного центру зайнятості чи її структурного підрозділу за місцем провадження своєї господарської діяльності. До заяви додаються документи, що підтверджують працевлаштування особи з інвалідністю та придбання допоміжних засобів для облаштування робочого місця (договір, рахунок, квитанція, накладна тощо).

За більш детальною інформацією щодо отримання компенсації звертатися до фахівців Дергачівського управління Харківської філії ХОЦЗ за адресою: м. Дергачі, вул. 1 Травня, 8 А.

 

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше