Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

До Дергачівської громади завітали американські родини, які допомогли сім’ям зі Слатиного, Прудянки та Цупівки придбати модульні будинки замість зруйнованих внаслідок російської агресії

Новини
30.04.2024

Проєкт допомоги нужденним українцям реалізується благодійним фондом «До України з любов’ю» спільно з Дергачівською міською військовою адміністрацією з грудня минулого року. Американські громадяни долучаються до системи донорства, обираючи на сайті фонду українську родину, якій бажають допомогти, і купляють для неї модульний будинок. Після цього благодійники спільно з органами місцевого самоврядування займаються процесом його доставки та встановлення.

Завдяки налагодженій співпраці та потужній підтримці зі Штатів у Дергачівській громаді вже встановлено 58 модульних будинків. Під час передачі кожного будинку українська сім’я, яка його отримує, знайомиться з американською сім’єю-донором через відеозв’язок. Родини обмінюються контактами і продовжують спілкуватися далі. Завдяки цьому візиту наші родини мали змогу віч-на-віч познайомитись та поспілкуватись з новими американськими друзями.

Окрім цього, гості зі США відвідали один з безпечних просторів у Дергачах, подарували нашим дітям іграшки, канцелярію, солодощі і не тільки.

Голова Дергачівської громади Вячеслав Задоренко разом з нашими прикордонниками передали місіс Террі Партридж український прапор з підписом командира та побратимів бойового підрозділу, у якому служив її син – рядовий першого класу армії США Дейн Алан Партридж. За покликом честі і справедливості Дейн приїхав зі Сполучених Штатів в Україну, вступив до Інтернаціонального легіону, героїчно воював на найскладніших ділянках фронту і загинув внаслідок травм, отриманих у важких боях на Запорізькому напрямку. Тепер пам’ять про його самовідданість зберігатиметься у міській раді, а згодом – у Дергачівському історичному музеї.

Щиро дякуємо американським друзям та благодійному фонду «До України з любов’ю» за надважливу допомогу! Дергачівщина завжди готова зустрічати вас як справжніх сестер та братів!

Слава Україні! Слава Сполученим Штатам Америки!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше