Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Директор Дергачівської центральної лікарні Світлана Бережна та директор Центру первинної-медико-санітарної допомоги Марія Хвисюк представили Дергачівську громаду у штаб-квартирі Європейського парламенту в Брюсселі

Новини
10.11.2023

Захід відбувся під головуванням президентки Європарламенту Роберти Мецоли. Керівники медичних закладів Дергачівщини розповіли європейській спільноті про жахливі наслідки російського вторгнення, а також про роботу нашої медичної системи, яка з 24 лютого 2022 року не припиняла функціонувати ні на хвилину.

В умовах постійних ворожих обстрілів для порятунку поранених дергачівським лікарям та усьому персоналу медичних закладів доводилось максимально швидко виконувати як безпосередні професійні обов’язки, так і нетипові завдання, пов’язані з евакуацією маломобільних громадян з населених пунктів на лінії фронту та з «сірих» зон.

Російські окупанти не шкодували своїх снарядів, щоб завадити українським медикам рятувати людські життя. Так, у березні минулого року під час одного з евакуаційних рейсів зазнала осколкових уражень автівка «швидкої», що належить Дергачівській центральній лікарні. Пізніше для наочної демонстрації російського терору європейському товариству ця автівка була передана волонтерам і представлена у Києві, Вільнюсі, Мюнхені, Берліні та багатьох інших європейський містах; зараз машина експонується поблизу будівлі Європарламенту у Брюсселі.

Така корисна ініціатива була реалізована у межах проєкту «Швидка допомога», організованого харків’янкою Оленою Федоровою, благодійними організаціями «1K.lt», «Fellas for Europe e.v», Валентиною Де Маар та командою волонтерів з Литви і Німеччини, які, до того ж, дали понівеченій дергачівській «швидкій» лагідне прізвисько – Барвінка.

Щиро вдячні усім, хто впроваджує проєкт «Швидка допомога»! Ваша підтримка надзвичайно важлива для людей Дергачівщини, для всіх українців, які переживають страшні часи, і для медичних закладів, які потребують уваги європейських партнерів з метою якнайшвидшого відновлення!

Наша сила – у єдності! 💙💛

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше