Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дергачівська районна філія Харківського обласного центру зайнятості інформує

Корисна інформація
30.03.2021

Від чого залежить розмір допомоги по безробіттю?

Розмір допомоги по безробіттю залежить від страхового стажу, підстави припинення трудових відносин та розміру заробітної плати (доходу), отримуваної громадянином перед звільненням.

Умови, тривалість та розмір виплати допомоги по безробіттю визначені статтями 22 та 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття».

Зареєстрованим безробітним, страховий стаж яких протягом 12 місяців, що передували реєстрації у СЗ, становить не менше ніж 6 місяців , розмір допомоги по безробіттю визначається у відсотках до їх середньої заробітної плати залежно від страхового стажу:

- до 2 років - 50 відсотків;

- від 2 до 6 років - 55 відсотків;

- від 6 до 10 років - 60 відсотків;

- понад 10 років - 70 відсотків.

Застраховані особи, які протягом 12 місяців, що передували реєстрації особи як безробітної, мають страховий стаж менше ніж 6 місяців, мають право на допомогу по безробіттю у мінімальному розмірі.

Допомога по безробіттю не може перевищувати чотирикратного розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб, встановленого Законом.

За більш детальною інформацією звертайтесь до фахівців Дергачівської районної філії ХОЦЗ за тел.: (05763)2-00-31, 3-10-61 або за адресою м. Дергачі, вул. 1 Травня, 8А (2й поверх).

Чи зараховується до страхового стажу період перебування на обліку в центрі зайнятості?
Відповідно до ст. 21 п 1 част. 2 ЗУ «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» період, протягом якого особа отримувала допомогу по безробіттю, включається до страхового стажу як період, за який сплачено страхові внески виходячи з розміру мінімального страхового внеску.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше