Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дергачівська громада зміцнює та розширює партнерські зв’язки з Литовською Республікою

Новини
06.11.2023

Дергачівська громада зміцнює та розширює партнерські зв’язки з Литовською Республікою

Так, з 25 жовтня по 5 листопада з робочим візитом у Литві перебували радник Дергачівського міського голови Євген Котенко та начальник інформаційного відділу Дергачівської міської ради Олександр Кулік.

За час відрядження представники Дергачівщини провели серію зустрічей з литовськими політиками, діячами місцевого самоврядування і волонтерами, а також взяли участь у відкритті художньої виставки «Мистецтво дії», на якій представлені роботи загиблого бійця добровольчого підрозділу «Фрайкор» Артема Азарова.

Вагомим результатом робочого візиту стали домовленості у питаннях поставки до Дергачівщини додаткового енергетичного обладнання, яке забезпечить роботу електричних і теплових станцій під час зимового сезону в умовах можливих блекаутів.

За результатами візиту також вдалося досягти домовленостей щодо майбутніх візитів до Дергачівської громади литовських лікарів, які надають безкоштовні медичні послуги мешканцям старостинських округів.

Окрім цього, під час зустрічі з депутаткою Литовського Сейму Далею Асанавічюте представники громади обговорили питання українсько-литовської взаємодії у гуманітарній допомозі прикордонним територіям, зміцнення енергосистеми Дергачівщини та перспективи обміну досвідом між представниками державних органів наших дружніх країн.

Також під час зустрічі з мером міста Кельме Ільдефонсом Петкявічюсом вдалося досягти попередніх домовленостей щодо взаємопідтримки у питаннях гуманітарного характеру та налагодження подальших партнерських відносин між Кельме і Дергачами.

Щиро дякуємо литовському народу, а також благодійній організації «Blue / Yellow for Ukraine», Йонасу Охману і Олегу Абрамичеву за сприяння у реалізації робочих візитів до Литовської Республіки і зміцненні наших партнерських відносин! Разом переможемо!

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше