Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дергачівська громада відзначає 80-ту річницю звільнення від нацистських загарбників

Новини
19.08.2023
Щороку у другій половині серпня ми традиційно відзначаємо день міста Дергачі, а також дні селищ та сіл нашої громади, які приурочені до остаточного звільнення населених пунктів Дергачівщини під час Другої світової війни.
 
У 2023 році Дергачам виповнюється 363 роки, з чим ми від щирого серця вітаємо мешканців, гостів нашого міста та переселенців, які були вимушені шукати прихисток у Дергачах внаслідок російської агресії, і для яких наше місто стало другою домівкою!
 
Також сьогодні ми відзначаємо 80-ту річницю визволення території нинішньої Дергачівської громади від нацистських загарбників. Воно розпочалось із Козачої Лопані, яка була звільнена 8-го серпня 1943-го року. Протягом наступних 11-ти днів у результаті важких боїв від окупантів були звільнені усі селища та села Дергачівщини, а 19 серпня – місто Дергачі.
 
Сьогодні начальник Дергачівської МВА Вячеслав Задоренко разом зі своїм першим заступником Костянтином Лизловим та головою Дергачівської організації ветеранів України Сергієм Остапенком ми поклали квіти до Братської могили загиблих учасників Другої світової війни, а також завітали до ветеранів-довгожителів, які 80 років тому боролися з загарбниками заради кращого майбутнього нових поколінь українців.
 
Зараз на території громади проживає п’ять ветеранів Другої світової. Це дергачівці Григорій Тимофійович Лебідь (96 років), Павло Іванович Бугай (97 років), Георгій Леонтійович Фадєєв (97 років), та козачани Олексій Опанасович Свічкар (97 років), Євдокія Семенівна Шатохіна (98 років).
 
Після 24 лютого 2022 року цим людям довелося вдруге пережити жахіття війни. Не дивлячись на поважний вік, вони мають надзвичайну жагу до життя і вірять в українську перемогу. Тому наш обов’язок сьогодні – пам’ятати про їхні подвиги і якомога більше допомагати ЗСУ.
 
Низький уклін вам, шановні ветерани! Зі святом, дорогі друзі! Разом до перемоги!
 
2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше