Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Дергачівщина долучається до програм реінтеграції ветеранів російсько-української війни

Новини
12.01.2024

Ефективне та повноцінне повернення ветеранів у громадянське суспільство – це величезна соціальна проблема, вирішувати яку потрібно вже зараз.

З цього приводу сьогодні у Дергачах разом з представниками обласної «Спілки ветеранів АТО» ми провели комплексну робочу нараду за участі ветеранів війни, керівників соціальних служб, установ і структурних підрозділів міської ради, центру зайнятості, пенсійного фонду, голів місцевих громадських організацій та начальника Першого відділу Харківського районного ТЦК та СП.

Під час наради ми обговорили виконання існуючих соціальних програм, можливості для працевлаштування тих, хто повертається з війни, а також окреслили напрямки, які потрібно розвивати для забезпечення гідних умов реабілітації ветеранів.

Зазначу, що з метою допомоги пораненим цивільним і військовим минулого року у Дергачівській центральній лікарні було відкрито реабілітаційне відділення. Також на Дергачівщині функціонують і готуються до впровадження низка соціальних проєктів, зокрема послуга «помічник ветерана» на базі терцентру «Берегиня», додаткові програми фінансової підтримки тощо.

Водночас Харківська обласна організація «Спілка ветеранів АТО» розпочала реалізацію проєкту «Реінтеграція ветеранів. Слобожанщина», спрямованого на:

🔹психологічну реабілітацію ветеранів і членів їхніх родин;
🔹юридичну допомогу та захист прав ветеранів;
🔹надання консультацій щодо пільг у сфері ЖКГ;
🔹фізичну реабілітацію після поранень і ампутацій;
🔹допомогу у працевлаштуванні, консультації щодо відкриття ветеранського бізнесу тощо.

ℹ️ Детальніше про це можна дізнатись на сайті svato.kh.ua або за телефоном +380667347207.

Буремні часи ставлять перед нами важливі виклики, які можна вирішити тільки системно, і тільки разом!

Начальник Дергачівської міської військової адміністрації Вячеслав Задоренко

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше