Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

Безпечні мийні засоби!

Корисна інформація
17.10.2023

Мийні засоби  міцно увійшли в життя людей. Тому при покупці того чи іншого засобу покупець має обрати якісний товар. Ми часто забуваємо, що фосфати та інші небезпечні речовини, які входять до складу звичайних мийних засобів можуть нести загрозу для нашого здоров’я та навколишнього середовища. Обираючи мийний засіб потрібно звернути увагу на його маркування, яке відповідатиме вимогам Технічного регламенту, затвердженого Постановою КМУ від 20.08.2008 року № 717 (із внесеними змінами).  У разі, коли масова частка фосфатів та інших сполук становить більш як 0,2 відсотка складу мийного засобу, інформація про наявність у складі мийного засобу даних інгредієнтів зазначається в маркуванні у такому діапазоні масової частки: менш як 5 відсотків, від 5 до 15 відсотків, від 15 до 30 відсотків, понад 30 відсотків. Обов’язковою умовою має бути наявність інструкції із застосуванням заходів безпеки згідно із законодавством. А також передбачає заходи застереження та спосіб безпечного використання. Не менш важливий пункт , це дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання.

Зверніть увагу, що маркування мийних засобів, призначених для прання і мийних засобів для побутових посудомийних машин повинне містити інформацію про дозування мийного засобу.

Харківське районне управління Головного управління Держпродспоживслужби в Харківській області наголошує, що неможливо відмовитися від використання миючих засобів, але можна обирати більш безпечні варіанти, щоб не турбуватися про наслідки для здоров’я.

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше