Людям із порушенням зору
Побудовано на платформі
Повернутися до новин

30 вересня - День Усиновлення

Новини
30.09.2021

Щороку 30 вересня, коли увесь християнський світ відзначає свято Віри, Надії, Любові та їхньої Матері Софії, враховуючи суспільну значущість усиновлення в забезпеченні права кожної дитини на виховання у сім`ї, з метою підтримки та розвитку національного усиновлення в Україні, відзначають національний «День усиновлення».

Це день вшанування усиновителів та всіх, хто причетний до захисту прав дитини, яка залишилась без батьківського піклування. Це день радості тисячі дівчаток і хлопчиків, які знайшли щастя в люблячих і дбайливих сім’ях.

На сьогоднішній день не зменшується кількість сімей, які бажають взяти обділену батьківською ласкою дитину. Суспільство стає гуманнішим і добрішим до болю покинутих батьками дітей.

На державному рівні такі сім’ї матеріально забезпечуються і підтримуються.
З 2009 року усиновителі отримують державну допомогу, як при народженні рідної дитини. Збільшилась державна соціальна допомога для опікунів та піклувальників. Прийомні батьки, крім державної соціальної допомоги на дитину, також отримують своєчасне і належне грошове забезпечення за виконання своїх обов’язків по вихованню та утриманню дітей. Вони підтримуються як державою, так і місцевою владою.

В день свята доброти і милосердя перш за все висловлюємо щиру вдячність за любов до дітей, щоденну невтомну роботу і терпіння тим сім’ям, які усиновили дитину, прийняли її до себе у родину на правах рідної! Саме вони, не вагаючись і не враховуючи власних проблем, добровільно взяли на себе зобов’язання полегшити долю дитини, що опинилася у скруті і у безвиході, через складні обставини життя.  

Ми добре знаємо, що це не просто. І тому хочеться щиро подякувати їм перш за все, за їх душевний поклик не залишити дитину одну з її бідою. За те, що стали дитині близькими і рідними і змогли врятувати її від сирітського життя.
І нехай повниться дитячим щасливим сміхом їх домівка, нехай ростуть здоровими і успішними їх діти! Нехай щедрість та милосердя їх душ заради наших дітей примножується з кожним днем, а Віра, Надія і Любов ніколи не покидає їх серця!
Зичемо всім здоров’я, добра та благополуччя!

Служба у справах дітей Дергачівської міської ради

2024 © Усі права захищено
Слідкуйте за новинами
Побудовано на платформі

Для забезпечення зручності у користуванні цим сайтом деякі сервіси використовують технологічні особливості, а саме - cookie. Таке функціональне рішення дозволить вам не вводити одну і ту ж інформацію кожен раз, коли ви повертаєтесь на цю сторінку, або переходите з однієї сторінки на іншу тощо. Залишаючись, ви даєте згоду на використання cookie.  Докладніше